OGRADE, STEPENIŠTA I NADSTREŠNICE

Ograde, unutrašnje ili vanjske, su najdjelotvorniji i najelegantniji način uređenja enterijera i eksterijera.

Jednostavnim korištenjem cjevi i interesantnim dizajnom, u kombinaciji sa drugim materijalima, drvo, staklo, kamen, raznih boja i strukture, mjenjate izgled prostora u potpunosti. 

Ograde daju poseban i elegantan ugođaj prostoru u kojem se nalaze, nose stil i ekskluzivnost. Objektima na koje su postavljeni poboljšavaju izgled, u zavisnosti od kvaliteta materijala (inox, crni čelik, aluminijum), zbog svoje otpornosti, osigurava različit ali u svakom slučaju dug vjek trajanja. Kvaliteta, te način održavanja, u vrlo kratkom roku pokazuju potpunu isplativost ovog proizvoda. 

Dvorišne ograde se mogu zatvarati ručno i automatski, uz pomoć daljinskog upravljanja i elektromotora. Samim tim svakodnevnica postaje jednostavnija, a sigurnost imovine se povećava. Sa estetski uklopljenom i kvalitetno izrađenom ogradom svakako ćete svom dvorištu popraviti opšti utisak. 

Balkonske ograde izrađuju se od svih vrsta materijala, u zavisnosti od tipa objekta, arhitekture, materijala i boje fasade. Postavlja se kombinacija inoks, crni čelik ili aluminijum sa završnom obradom pjeskarenja, pocinčavanja, plastifikacije ili lakiranja. Metalna konstrukcija ograda se kombinuje i sa raznim drugim materijalima (staklo, drvo, dekrativni dodaci kamena itd…) ili ograda u potpunosti izvedena od metalnih cijevi. Razne kombinacije materijala omogućuju vlasnicima nekretnina da samostalno odlučuju kakvu balkonsku ogradu će postaviti. 

Unutrašnja stepeništa, ravna ili spiralna, namijenjene su malim prostorima. Pogodne su za potkrovlja i druge prostore gdje klasične stepenice ne mogu da se postave. Vrhunski kvalitet ovih stepenica ogleda se u skladnoj i snažnoj konstrukciji kao i raznim gazištima koja su izrađena od masivnog bukovog drveta i lakirana poliuretanskim parket lakom, gazišta mogu biti i od sigurnosnog stakla ili rešetkastog gazišta kao i gazišta od punog rebrastog lima. Iako na izgled prilično strme, svojim naizmjeničnim gazištima obezbjeđuju pun komfor prilikom korišćenja.

Stepenište bilo vanjsko ili unutrašnje, ravno ili spiralno, u kombinaciji inoksa, crnog čelika ili alumnijuma, sa staklom, drvetom, rešetkastim ili punim rebrastim gazištima, dolazi se do maksimalnog iskorištenja prostora i postaje skladna cjelina.